Să trăim ca-n Europa!

Federica Mogherini: „Bruxellesul este pregătit întotdeauna să ajute Chișinăul”

Federica Mogherini: „Bruxellesul este pregătit întotdeauna să ajute Chișinăul”

15/12/2015
|
0 Comments
|

Situația din Republica Moldova este una îngrijorătoare, potrivit Federicăi Mogherini, șefei diplomației europene. Declarația a fost făcută în cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai UE.
În acest context, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate a cerut Chișinăului să depună eforturi pentru depășirea actualei crize politice.
„Bruxellesul este pregătit întotdeauna să ajute Chișinăul, dar soluția ieșirii din criză se află în mâinile politicienilor moldoveni”, a subliniat oficialul european, exprimându-și speranța în găsirea cât mai rapidă a unei rezolvări la criza care se prelungește.
„Scopul nostru este să ajutăm Republica Moldova, așa cum am făcut-o deja prin liberalizarea vizelor, care a fost o mare realizare pentru locuitorii republicii”, a afirmat Federica Mogherini.
Aceasta a mai adăugat că Republica Moldova trebuie acum „să găsească stabilitate în interesul propriei prosperități”.
Democracy.MD aminteşte că Republica Moldova a rămas fără Guvern la data de 29 octombrie, când moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ a fost votată de 65 de deputaţi, doar 18 parlamentari pronunțându-se împotrivă.

Sursa: democracy.md