Să trăim ca-n Europa!

Experții UNESCO vor contribui la înființarea Rezervatiei Biosferei Prutul de Jos

Experții UNESCO vor contribui la înființarea Rezervatiei Biosferei Prutul de Jos

24/10/2015
|
0 Comments
|

În perioada 28 – 29 octombrie anul curent, la Slobozia Mare Cahul, în cadrul proiectului „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protejarea biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior – Natura PAN” se vor desfășura câteva evenimente.
Astfel, in ziua de 28 octombrie, Ministerul Mediului în parteneriat cu Agenția „Moldsilva”, Consiliul raional Cahul și Rezervația Naturală „Prutul de Jos” vor organiza în incinta Casei de Cultură din Slobozia-Mare, festivalul eco-cultural „Toamna de Aur în Lunca Prutului”. Acesta va include o expoziție gastronomică, o expoziție a meșterilor populari si un spectacol muzical cu grupurile folclorice din zona.
În continuare, sub egida Comisiei Naţionale a Republicii Moldova pentru UNESCO, în incinta Consiliului raional Cahul, se va desfășura un atelier de lucru cu genericul „Constituirea Rezervației Biosferei Prutul de Jos”. La masa de lucru vor participa experți din partea UNESCO. Acest atelier are menirea să contribuie la conștientizarea necesității de creare a zonei biosferei și să faciliteze procesului de înființare a Rezervatiei Biosferei Prutul de Jos. Părțile implicate vor inlesni dezvoltarea și în continuare a parteneriatului, la nivel regional și local.