Să trăim ca-n Europa!

Experții din Franța contribuie la reformarea justiției în Republica Moldova

Experții din Franța contribuie la reformarea justiției în Republica Moldova

25/06/2021
|
0 Comments
|

Un grup de experți francezi în perioada 21-23 iunie 2021, a activat în țara noastră pentru a sprijini procesul de reformare a Justiției în Republica Moldova. Despre aceasta a informat Ambasada Franței la Chișinău printr-un Comunicat de presă.

Delegația franceză, formată din reprezentanți ai Expertise France și ai Ministerului Justiției, s-a întâlnit cu reprezentanți ai mai multor instituții moldovenești, parteneri de dezvoltare și organizații neguvernamentale. În urma acestor numeroase întâlniri au fost degajate mai multe căi de cooperare, printre care:

– Participarea expertizei franceze la punerea în aplicare a acțiunilor europene de sprijinire a reformei justiției ;

– Continuarea asistenței franceze pentru reforma sectorului de probațiune ;

– Sprijin pentru formarea profesioniștilor din domeniul juridic;

– Furnizarea de expertiză franceză ca răspuns la nevoile specifice formulate de autoritățile moldovenești.

Urmărind aceste orientări, cooperarea franceză va putea contribui cu o reală valoare adăugată la eforturile Republicii Moldova în combaterea corupției și realizarea reformelor necesare în sectorul justiției. Aceste acțiuni sunt în concordanță cu măsurile anunțate de președintele Macron în cadrul vizitei Președintelui Sandu la Paris în februarie, și confirmă sprijinul politic al Franței pentru Republica Moldova în dezvoltarea democratică și consolidarea statului de drept.

Misiunea grupului “Agence Française de Développement” a mai efectuat o vizitî de lucru în Republica Moldova în martie curent.