Să trăim ca-n Europa!

Experţi internaţionali din domeniul electoral s-au întâlnit în cadrul Conferinţei ACEEEO

Experţi internaţionali din domeniul electoral s-au întâlnit în cadrul Conferinţei ACEEEO

10/09/2015
|
0 Comments
|

Circa 40 de experţi internaţionali în domeniul electoral s-au întâlnit în cadrul Conferinţei anuale a Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO) a cărei preşedinţie, în acest an, este deţinută de Comisia Electorală Centrală (CEC) a Moldovei, relatează Mesager.
Potrivit preşedintelui CEC, conferinţa este o platformă comună care are drept scop îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul electoral în ţările membre ale asociaţiei. „Toate lucrurile care au fost făcute vor fi ca un exemplu ca alte regiuni să procedeze ca noi sau chiar mai bine. Noi suntem deschişi să împărtăşim experienţa noastră cu alte instituţii care sunt interesate de acest gen de activitate”, declară Iurie Ciocan, președinte CEC.

Potrivit secretarul general al organizaţiei, alegerile democratice în orice ţară este cel mai preţios drept politic al cetăţenilor. „Este important să colaborăm cu organizaţiile regionale din acest domeniu pentru ca informaţia să ajungă la alegători, dar şi să facem schimb de bune practici între ţările membre ale organizaţiei”, afirmă Zsolt Szolnoki, secretar general ACEEEO.

Asociația Oficialilor Electorali Europeni a fost fondată în 1991 este o organizaţie regională independentă a organismelor de management electoral, și întruneşte reprezentanți ai autorităților electorale din Europa. CEC este membru al organizaţiei din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componenţa comitetului executiv al acestei organizații şi din 2014 deține președinția acesteia.

Sursa: trm.md