Să trăim ca-n Europa!

Ex-președintele Consiliului European susține ideea anticipatelor: Actualul Parlament al R. Moldova este nefuncțional

Ex-președintele Consiliului European susține ideea anticipatelor: Actualul Parlament al R. Moldova este nefuncțional

18/06/2020
|
0 Comments
|

Actualul Parlament al Republicii Moldova este nefuncțional, iar cea mai bună soluție este revenirea către cetățeni, lăsându-i pe ei să decidă. Opinia a fost exprimată de ex-președintele Consiliului European, Donald Tusk, după ce încă un deputat PDM a părăsit fracțiunea parlamentară și a aderat la Pro Moldova.

„Moldova are nevoie de o majoritate pro-reformatoare și pro-europeană solidă, care să reprezinte cetățenii. Actualul Parlament este nefuncțional și cea mai bună soluție este revenirea către cetățeni, lăsându-i pe ei să decidă”, a scris oficialul european pe Twitter.

Donald Tusk a adăugat însă că formațiunile politice care fac parte din familia Partidului Popular European (PPE) trebuie să fie în continuare unite pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, care reprezintă „un test electoral semnificativ”. „Forța e în unitate”, a adăugat acesta.

De partea cealaltă, PAS și Platforma DA, partide membre ale PPE, au păreri diferite. Primii insistă pe alegeri parlamentare anticipate, iar cei de la Demnitate și Adevăr – pe demiterea actualului Guvern și pe asumarea unui nou Cabinet. Cât despre prezidențiale, formațiunile politice au anunțat deja că vor avea candidați proprii.

SURSA: agora.md