Să trăim ca-n Europa!

Europarlamentarul Andi Cristea: Puține țări din Europa au avut de înfruntat greutăți mai mari decât Republica Moldova

Europarlamentarul Andi Cristea: Puține țări din Europa au avut de înfruntat greutăți mai mari decât Republica Moldova

10/09/2016
|
0 Comments
|

„Puține țări din Europa au avut de înfruntat greutăți mai mari decât Republica Moldova.Ț, declarația a fost făcută de Europarlamentarul PSD Andi Cristea, care a participat vineri, 9 septembrie a.c., la Chișinău, la Aniversarea a 25 de ani de Independență a Republicii Moldova.

Acesta a subliniat, că Republica Moldova este singura țară din vecinătatea estică a UE care a semnat și Acordul de Asociere cu UE și beneficiază și de liberalizarea regimului de vize. Drumul către stabilitate, consolidarea proceselor democratice, preluarea conceptelor și valorilor democrației de tip european sunt procese ample, complexe, care necesită seriozitate, determinare și timp.

Europarlamentarul român a venit către cetățenii Moldovei cu un apel de încurajare pentru a continua în același ritm pe care Guvernul actual și Parlamentul l-au impus în acest an în privința integrării europene. ”Progresele și autenticitatea angajamentului pro-european se văd clar atât de la Bruxelles, cât și din alte capitale ale Uniunii Europene. Lucrurile nu sunt perfecte și cu realism afirm că nu pot fi perfecte într-o democrație tânără aflată în proces de consolidare. Esențială este voința politică și continuitatea procesului.Eu, alături de colegii mei, vă asigur de toată prețuirea și susținerea Parlamentului European pentru proiectul de țară pe care vi l-ați asumat la Summit-ul de la Vilnius.” a afirmat Cristea.

Evenimentul a fost organizat de Parlamentul Republicii Moldova și s-a bucurat de participarea delegațiilor externe din 11 state europene, cu reprezentare la nivel de președinte sau vicepreședinte al legislativului, precum și a Alteţei Sale Regale Prin¬ci¬pele Radu al Româ-niei.
În calitate de președinte al Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, Andi Cristea a avut un discurs la Palatul Republicii, în cadrul sedinței festive, în prezența conducerii țării, ai foștilor președinti ai Republicii Moldova, mediului academic și ai membrilor corpului diplomatic.