Să trăim ca-n Europa!

Europarlamentar, la Chișinău: Republica Moldova este ca un aparat în care bagi bani și nu se întâmplă nimic

Europarlamentar, la Chișinău: Republica Moldova este ca un aparat în care bagi bani și nu se întâmplă nimic

30/10/2015
|
0 Comments
|

Uniunea Europeană bagă bani în Republica Moldova și așteaptă rezultate, dar nu se întâmplă nimic, a declarat președintele Delegației UE – RM a Parlamentului European, Andi Cristea, în cadrul celei de-a treia ediții a Forumului anual de Dezbateri pe Integrarea Europeană a Republicii Moldova ce se desfășoară acum la Chișinău.

“UE bagă bani în Republica Moldova și suntem înjurați pe banii noștri”, a declarat europarlamentarul Andi Cristea, care face parte din grupul Alianței Progresiste a Sociliștilor și Democraților din Parlamentul European.

Potrivit acestuia, de la Bruxelles, Republica Moldova “se vede ca un aparat în care bagi bani și aștepți rezultate. Noi băgăm bani, tragem maneta și nu se întâmplă nimic. Lucrurile nu pot continua în acest sens”, a continuat europarlamentarul.

“Moldova nu este un stat clasic, deoarece are multe vulnerabilități”, a declarat Adrian Cristea. Mai mult, europarlamentarul a vorbit despre probleme de identitate, de securitate (referindu-se la Transnistria), și sociale.

Fostul premier și omul de afaceri Ion Sturza, care participă la Forumul anual de Dezbateri pe Integrarea Europeană a Republicii Moldova, s-a arătat deranjat de aceste declarații și a specificat, în calitate de cetățean al Republicii Moldova, că lucrurile nu stau chiar așa.

“Lucrurile, între timp s-au schimbat, prioritățile s-au schimbat dramatic în UE. Prioritatea numărul unu acum pentru Uniunea Europeană este securitatea, iar Republica MOldova a devenit un furnizor de insecuritate în regiune”.

Sursa: www.realitatea.md