Să trăim ca-n Europa!

Europarlamentar: Constat cu tristeţe creşterea numărului de declaraţii cu nuanţe antieuropene, făcute la Chişinău

Europarlamentar: Constat cu tristeţe creşterea numărului de declaraţii cu nuanţe antieuropene, făcute la Chişinău

15/05/2020
|
0 Comments
|

Cele 100 de milioane de euro alocate de către Uniunea Europeană pentru Republica Moldova reprezintă încă o dovadă a faptului că Bruxelles-ul rămâne un partener responsabil pentru ţările care cred în parcursul lor democratic şi european. Declaraţia aparţine raportorului Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul român Dragoş Tudorache, care subliniază că fondurile alocate pentru ţările partenere sunt de 3 miliarde de euro şi că banii pot fi accesaţi în perioada imediat următoare.

Eurodeputatul spune că în spatele cifrelor stau principii şi îngrijorări pentru situaţia în care se găsesc partenerii Uniunii Europene şi că graba cu care s-au alocat aceste sume arată preocuparea pe care UE o are pentru cetăţenii ţărilor partenere.

De asemenea, europarlamentarul constată „cu mare tristeţe creşterea numărului de declaraţii făcute la Chişinău în care se regăsesc nuanţe antieuropene”.

„Le consider profund inadecvate şi bazate pe principii şi afirmaţii false. Cred că este evidentă diferenţa dintre ajutoarele primite din statele europene şi cele venite din alte părţi. Dimensiunea instrumentelor financiare puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, seturile de condiţionalităţi şi destinaţia banilor au fost mereu transparente, echitabile şi bine intenţionate. Obturarea sau denaturarea detaliilor în discursuri politice bazate pe un dublu limbaj nu ajută la nimic. M-aş bucura dacă pe viitor situaţia s-ar schimba în mod decisiv şi dacă oficialităţile din Republica Moldova ar contribui şi mai mult la combaterea ştirilor false legate de relaţia cu Uniunea Europeană şi ţările membre.

Voi repeta cu orice ocazie, pentru a mă asigura că mesajul nostru ajunge la cetăţenii Republicii Moldova: suntem interesaţi de un singur lucru, de bunăstarea şi drepturile cetăţenilor europeni. Asta îi include, bineînţeles, şi pe ei”, se spune într-un mesaj al europarlamentarului.

Sursa:tvr.md