Să trăim ca-n Europa!

Erasmus+ Moldova organizează Information Day pentru universități

Erasmus+ Moldova organizează Information Day pentru universități

08/10/2015
|
0 Comments
|

Oficiul Național Erasmus+ (NEO) în Moldova anunță despre lansarea “Information Day” – sesiunea anuală de informare cu privire la Programul Erasmus+, cu ocazia lansării Apelului de Proiecte 2015-2016. Evenimentul este dedicat instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova care sunt interesate de oportunitățile Programului Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020.

Reprezentanții universităților din Moldova vor avea posibilitatea să afle despre tipurile de proiecte Erasmus+ de care pot beneficia instituțiile: Acțiunea cheie 1 – Mobilitate de Credite, Acțiunea cheie 2 – Consolidarea Capacităților în învățământul superior (foste proiecte Tempus) și Acțiunea specifică Jean Monnet.

La eveniment vor participa și reprezentanți ai Agentiei Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură cu sediul la Bruxelles (EACEA), ai Delegației Uniunii Europene la Chișinău, ai Agenției Naționale Erasmus+ din România și ai Ministerului Educației. Echipa NEO Moldova, împreună cu delegații instituțiilor externe, vor oferi detalii despre condițiile de aplicare în cadrul noului Apel de Proiecte 2015-2016 în învățământul superior, criteriile de eligibilitate și constituirea dosarului.

Sesiunea de informare va avea loc la Chișinău pe 15 octombrie 2015, începând cu ora 11.00, la Universitatea de Stat din Moldova, Sala Senatului (blocul administrativ, str. A. Mateevici, 60). Astfel de seminare informative vor fi organizate și pentru instituțiile universitare din Bălți și Cahul, pe parcursul lunii noiembrie.

Persoanele interesate să participe la “Information Day” sunt rugate să se înregistreze până pe 12 octombrie 2015, la erasmusplus@erasmusplus.md, indicând numele, prenumele, instituția pe care o reprezintă, funcția și o adresă de email la care pot fi contactate.

Mai multe detalii vedeti aici:http://www.erasmusplus.md/ro/eveniment/erasmus-moldova-organizeaza-information-day-pentru-universitati#sthash.idY2FzVr.dpuf