Să trăim ca-n Europa!

Elevii de la Școlile Internat din Moldova, ce s-au odihnit în Turcia: ” A fost o minune pe care ați făcut-o pentru noi”

Elevii de la Școlile Internat din Moldova, ce s-au odihnit în Turcia: ” A fost o minune pe care ați făcut-o pentru noi”

01/10/2016
|
0 Comments
|

Vacanță pe malul Mării Mediterane pentru cei 30 de elevi din orfelinatele Republicii Moldova, inclusiv din UTA Găgăuzia şi regiunea transnistreană, care s-au aflat pe parcursul a zece zile în or. Marmaris, Turcia s-a încheiat.
Practic pentru fiecare dintre ei, această călătorie în afara țării a fost prima în viața lor. La fel, pentru prima dată au vazut marea și s-au scaldat în ea. La solicitarea ”Vectorului European”, unii dintre copii și-au împărtășit impresiile. Iată câteva crâmpee din acestea:

dumitru-1
Dumitru Arcuș, cl. IX, Școala-internat din Cărpineni
” … Foarte mult m-au uimit delfinii, pentru prima dată i-am văzut și mi-a placut prezența lor. Mi-a placut călătoria cu ”Banana” pe mare, dar cel mai mult m-a impresionat calatoria cu corabia în largul mării, unde de jur–împrejur sunt munți și o priveliște de nedescris, am văzut diferite specii de pești.”

ana-1

Ana Domenti, elevă cl.X, Liceul Evrika din Rîbnița:

” Această minunată călătorie .. mi-a permis să văd România, Bulgaria, Turcia în lung și în lat, să mă îndrăgostesc de natura acestor țări și de oamenii lor. Pentru prima data am văzut marea și am înțeles dimensiunile ei și rolul ei în viața planetei noastre. … Călătoria în Turcia mi-a placut la nebunie, ea a adus în viața mea plictisitoare o gamă mare de culori, o mare experiență și o mare motivație de lucru pentru tot restul vieții.”


Vasilița Alieva, eleva cl. VII, Școala Internat din Strășeni:

vaselisa-1

” Eu m-am simțit foarte bine aici, au fost jocuri, ne-am fotografiat, am fost la mare. … Pentru tot ce-ati facut pentru noi, eu vă multumesc și doresc sănătate și copiilor Dumneavoastră …”.

Sergiu, elev, Școala Internat din Ceadir-Lunga:

sergiu-1

” Noi, elevii școlii internat din Ceadir-Lunga aducem mulțumiri Ministerului Afacerilor Externe și Consulului General Veaceslav Filip pentru această odihnă în Turcia…. Emoțiile dau peste margini…. Această calatorie întotdeauna va rămâne în memoria noastră ca o minune pe care ați facut-o pentru noi”.

dumitru-2

Odihna celor 30 de copii a fost organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu suportul activ al Consulului General al RM la Istanbul, Veaceslav Filip, şi ai Consulilor Onorifici ai RM din or. Bursa, Turcia, Serkan Yazici și din or. New Delhi, India, Purrshottam Bhaggeria.
De menţionat, că MAEIE organizează pentru al treilea an odihna la mare a copiilor din orfelinate sau familii social-vulnerabile din ţara noastră.