Să trăim ca-n Europa!

Efectele alegerii lui Trump la București: leul coboară ușor, bursa deschide pe minus

Efectele alegerii lui Trump la București: leul coboară ușor, bursa deschide pe minus

09/11/2016
|
0 Comments
|

Leul a pierdut teren în raport cu euro miercuri, la deschiderea piețelor financiare din România, în timp ce acțiunile de la București se tranzacționau în scădere față de ziua precedentă, după anunțarea rezultatelor parțiale ale alegerilor din SUA.

Donald Trump este, potrivit ultimelor estimări, viitorul președinte al Statelor Unite, iar alegerea republicanului a trimis unde de șoc pe piețele din întreaga lume.

Dolarul a coborât în raport cu principalele valute, iar piețele de acțiuni erau mai toate pe roșu (în scădere).

La București, după primele tranzacţii de miercuri din piaţa valutară, leul a pierdut ușor teren, de la circa 4,51 la 4,5120 lei/euro. Monedele din regiune înregistrau de asemenea deprecieri în raport cu euro.

La Bursa de Valori Bucureşti, principalii indici au coborât cu circa 1,2-1,3% la debutul ședinței de tranzacționare.

Declinul de la București este mai redus decât pe marile piețe internaționale.

În Asia, unde piețele au fost deschise în timp ce se anunțau rezultatele din SUA, acțiunile au înregistrat un puternic recul. Bursa din Japonia a coborât cu peste 5%, iar la Hong Kong, acțiunile înregistrau un declin de peste 2%.

Contractele futures pentru acţiunile europene erau în scădere puternică miercuri dimineaţa, în urma victoriei lui Donald Trump la preşedinţia Statelor Unite. Indicele Stoxx 600 este în declin cu 3,8% în timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii burselor europene.

Dar după deschiderea burselor, declinul s-a mai temperat, astfel că acțiunile europene pierdeau între 1% și 2%. Indicele DAX 30 al bursei din Frankfurt era în scădere cu 1,9% la 10:33 ora României; CAC 40, principalul indice al bursei din Paris cobora cu 1,7%, iar indicele londonez FTSE 100 pierdea 0,8%.

Sursa: euroactiv.ro