Să trăim ca-n Europa!

Edgars Rinkēvičs: UE rămâne deschisă pentru țările Parteneriatului Estic

Edgars Rinkēvičs: UE rămâne deschisă pentru țările Parteneriatului Estic

26/04/2015
|
0 Comments
|

Uniunea Europeana rămâne deschisă, în mod special pentru țările din Parteneriatul Estic, a declarat ministrul de externe al Letoniei Edgars Rinkēvičs la conferința “Hotarele ordinii mondialr” desfășurată la Tallinn. Prin acest discurs, au menționat surse de la Ministerul de Externe al Letoniei, Rinkēvičs a dorit să atragă atenția publicului asupra summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc în zilele de 21-22a mai curent la Riga.

Edgars Rinkēvičs a accentuar, că în lumea modernă antrenată într-un proces de globalizare, securitatea si stabilitatea nu pot fi percepute ca o axiomă și acest lucru este confirmat și de anexarea Crimeii și agresiunea rusă în estul Ucrainei.
Prin urmare, obiectivul principal al Parteneriatului Estic este de a crea o zonă de pace și prosperitate în țările vecine ale UE, a subliniat ministrul.

“Nu există nici o îndoială, că politica Parteneriatului Estic este atractivă pentru toți partenerii noștri, ea se dezvoltă cu succes. Evident, fiecare dintre țările Parteneriatului Estic dorește să-și realizeze propriile obiective, condiții în care cu fiecare stat dintre cele sase urmează să se lucreze individual. Sperăm că această abordare își va găsi reflectare și în Declarația summitului PE de la Riga, pentru desăsurarea căruia lucram in mod activ “,- a spus Rinkevics.

Ministrul leton de externe a menționat, că summit-ul de la Riga se va desfășura în circumstanțe diferite de precedentele, dar UE rămâne încă deschisă, în mod special pentru țările din Parteneriatul Estic.

Conferința: “Hotarele ordinii mondiale” a avut loc la Tallinn în perioada 24-26 luna aprilie.

Amintim, Letonia a aderat la UE la 1 mai 2004, iar în prima jumătate a anului 2015 deține președenția Consliului Uniunii Europene.
Sursa http://rus.delfi.lv/news/daily/latvia/rinkevich-es-po-prezhnemu-otkryt-dlya-stran-vostochnogo-partnerstva.d?id=45888169

Foto LETA