Să trăim ca-n Europa!

După șase ani de la ultima vizită, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei a venit la Chișinău: „Suntem interesați pentru o întâlnire cu Maia Sandu”

După șase ani de la ultima vizită, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei a venit la Chișinău: „Suntem interesați pentru o întâlnire cu Maia Sandu”

10/12/2020
|
0 Comments
|

După șase ani de la ultima vizită, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei a venit la Chișinău. Actualul șef Dmytro Kuleba a declarat că își dorește o întâlnire cu președinta aleasă Maia Sandu și intensificarea colaborării cu R. Moldova. La rândul său, ministrul Afacerilor Externe al țării noastre, Aureliu Ciocoi, a dat asigurări că va fi dat un suflu nou în relația cu țara vecină.

„Este prima vizită a ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei în R. Moldova din 2014 și suntem convinși că nu trebuie să permitem o pauză atât de lungă.

Suntem interesați de contactele de toate nivelurile și suntem interesați pentru o vizită cu noua președintă Maia Sandu. Ne dorim mai multă economie, proiecte de infrastructură, trebuie să soluționăm subiectele cronice și să mergem înainte. Ucraina a sprijinit R. Moldova și vom lucra împreună asupra proiectelor care vor duce la suveranitate. În acest context, ne așteptăm la o Moldovă activă la acest proiect. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Ministrul Afacerilor Externe al țării noastre, Aureliu Ciocoi, a menționat că relația cu Ucraina va intra într-o nouă etapă de dezvoltare.

„Discuția a fost foarte deschisă, lucru care îmi insuflă speranța că vom reuși să atingem identificarea soluțiilor pentru problemele care persistă în relațiile noastre. Am hotărât să aducem un suflu nou în relațiile dintre R. Moldova și Ucraina și sper să intre într-o etapă calitativă nouă.

Am verificat pozițiile noastre comune, am discutat aspecte de securitate atât regională și internațională și mă bucur că pe acest aspect am găsit înțelegere totală”, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Aureliu Ciocoi.

Precizăm că pe agenda oficialului ucrainean se mai află o întâlnire cu președinta aleasă Maia Sandu, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu.

SURSA: agora.md