Să trăim ca-n Europa!

Donație UE. Autospeciale dotate cu sisteme integrate de termoviziune pentru Poliția de Frontieră

Donație UE. Autospeciale dotate cu sisteme integrate de termoviziune pentru Poliția de Frontieră

25/06/2015
|
1 Comment
|

Până la sfârșitul anului curent, Poliția de Frontieră urmează să primească gratuit din partea Uniunii Europene nouă autospeciale dotate cu sisteme integrate de termoviziune, care vor fi utilizate la controlul frontierei de stat a R. Moldova pentru combaterea eficientă a migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere.
Costul mașinilor se ridică la 1,7 milioane de euro. Banii vor fi acordați în cadrul proiectului „Patrularea comună la frontiera terestră şi fluvială între Republica Moldova şi Ucraina”, finanţat de UE în cadrul Iniţiativei prioritare a Parteneriatului Estic.
Alte chestiuni legate de implementarea acestui proiect european în R. Moldova au fost analizate astăzi în cadrul unei întruniri la care au participat șeful adjunct al Departamentului Poliție de Frontieră, Valentin Fiodorov și reprezentantul delegaţiei Uniunii Europene în RM, Andrei Vrabie şi directorul companiei slovene DAT-CON, Stane Plaskan, instituție care va dota unitățile de transport cu sistemele de termoviziune.

Sursa:http://ziarulnational.md/