Să trăim ca-n Europa!

Donald Tusk: UE se apropie de eliminarea vizelor pentru cetățenii turci

Donald Tusk: UE se apropie de eliminarea vizelor pentru cetățenii turci

14/06/2016
|
0 Comments
|

Negocierile dintre Uniunea Europeană și Turcia, privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii turci vor mai dura, însă nu sunt nici departe de a se finaliza. Donald Tusk spune că Turcia mai trebuie să îndeplinească câteva condiții.

Uniunea Europeană se apropie de liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii turci, însă discuțiile în această privință vor continua până cel puțin în luna octombrie, a declarat președintele Consiliul European, Donald Tusk, într-un interviu acordat luni ziarului german Bild, relatează Reuters.

Întrebat când estimează că cetățenii turci care călătoresc în UE vor fi scutiți de vize, Donald Tusk a afirmat: “Când vor îndeplini toate condițiile fără excepții”.

El a adăugat că “negocierile vor dura cu siguranță până în octombrie, însă ne apropiem de final”.

Acordul UE-Turcia privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii turci în schimbul reducerii fluxului de migranți spre blocul comunitar întâmpină piedici din cauza nemulțumirilor legate de legile antiteroriste ale Turciei, scrie Reuters.

Uniunea Europeană a solicitat Ankarei să modifice definiția termenilor de “terorist” și “act terorist”, existând temeri că, în actuala formă a legii, jurnaliștii și disidenții politici ar putea fi vizați. Turcia susține însă că are nevoie de aceste legi pentru lupta împotriva amenințărilor la adresa securității țării, adaugă Agerpres.

Săptămâna trecută, Turcia a declarat că se așteaptă la un rezultat pozitiv în zilele care urmează în cadrul negocierilor lor cu Uniunea Europeană cu privire la eliminarea vizelor pentru cetățenii țării.

SursaȘ euroactiv.ro