Să trăim ca-n Europa!

Dodon pune la îndoială beneficiile aderării Republicii Moldova la UE în condițiile Brexitului

Dodon pune la îndoială beneficiile aderării Republicii Moldova la UE în condițiile Brexitului

03/06/2017
|
0 Comments
|

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a pus, vineri, la îndoială beneficiile aderării Chișinăului la Uniunea Europeană, în condițiile în care Marea Britanie a votat pentru părăsirea blocului comunitar, potrivit agențiilor internaționale.

Dodon a susținut că Republica Moldova nu poate adera la Uniunea Europeană astfel cum se prezintă aceasta acum și a dat drept exemplu Marea Britanie care a decis să iasă din blocul comunitar.

“Oamenii simpli se întreabă adesea: de ce să ne grăbim să prindem un tren care își pierde din vagoane? Urmează Brexitul. Să vedem ce se întâmplă”, a declarat Dodon în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

De asemenea, liderul de la Chişinău a mai subliniat că ţara sa ar trebui să ia în calcul principiile suveranităţii economice, potrivit unei postări de pe pagina personală de Facebook.
“Vom construi ţara noastră, viitorul nostru, pe baza intereselor noastre naţionale şi intereselor cetăţenilor noştri şi agenţilor noştri economici”, a scris Dodon.

Totodată, acesta a insistat că Republica Moldova nu trebuie și nici nu va construi o relaţie cu cei care vor să impună ceva străin.

“Veniţi în vizită, suntem oameni ospitalieri, dar nu ne obligaţi să vă adoptăm legile şi valorile”, a mai adăugat politicianul.

Declarațiile președintelui moldovean vin în contextul în care acesta participă la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, alături de omologul său rus Vladimir Putin şi de cancelarul austriac.

SURSA: euroactiv.ro