Să trăim ca-n Europa!

Dodon la Moscova: După următoarele alegeri parlamentare, voi pleda pentru anularea Acordului de Asociere cu UE

Dodon la Moscova: După următoarele alegeri parlamentare, voi pleda pentru anularea Acordului de Asociere cu UE

17/01/2017
|
0 Comments
|

Aflat într-o vizită oficială la Moscova, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că va pleda și în continuare pentru anularea Acordului de Asociere RM – UE. Șeful statului și-a exprimat speranța că acest lucru s-ar putea întâmpla după următoarele alegeri parlamentare când PSRM ar putea obține majoritatea în Legislativ.
„Eu am pledat nu o dată pentru anularea acestui Acord. Acest document nu a adus nimic pentru Republica Moldova. Noi am pierdut piața rusă. Eu nu exclud că după următoarele alegeri parlamentare, când sper că PSRM va obține majoritate parlamentară, acest Acord va fi anulat”, a declarat Dodon în cadrul conferinței comune cu omologul său rus.

Totodată Dodon a adăugat că a venit cu inițiativa de semnare a unui Memorandum de colaborare cu Uniunea Euroasiatică. „Am propus ca în câteva săptămâni să definitivăm acest document. E un prim pas de apropiere. De asemenea, l-am rugat pe dl Vladimir Putin să examineze posibilitatea ca Republica Moldova să obțină postura de observator în cadrul Comisiei economice în cadrul Uniunii Euroasiatice”, a mai adăugat Dodon.

Sursa: agora.md