Să trăim ca-n Europa!

Dodon, candidatul prorus la președinția R. Moldova, îl amenință pe Băsescu cu pierderea cetățeniei

Dodon, candidatul prorus la președinția R. Moldova, îl amenință pe Băsescu cu pierderea cetățeniei

04/11/2016
|
0 Comments
|

Candidatul prorus la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Igor Dodon, a declarat că, în cazul în care va câștiga scrutinul din 13 noiembrie, îi va retrage fostului președinte al României, Traian Băsescu, cetățenia moldoveană.

“Maia Sandu este susţinută de unionişti, cei care vor să distrugă Republica Moldova, cum ar fi Băsescu, Ghimpu şi alţii. Eu consider că acest lucru este inadmisibil, consider că Moldova trebuie să rămână stat independent şi suveran şi aşa va fi”, a afirmat candidatul prorus.

“Știu că atunci când au fost depuse actele pentru acordarea cetățeniei s-a încălcat procedura. Domnule Băsescu, profitați acum. După data de 14 noiembrie veți pierde aceasta cetățenie pe care nu o meritați”, a declarat Dodon în cadrul unei dezbateri televizate, la care a participat și contracandidata sa Maia Sandu, reprezentanta forțelor de dreapta proeuropene, potrivit Independent.md, citat de Agerpres.
Traian Băsescu a primit cetățenia Republicii Moldova printr-un decret al președintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie.

Fostul președinte al României și soția sa, Maria Băsescu, au depus, joi, jurământul de cetățeni ai Republicii Moldova, în cadrul unui eveniment desfășurat la misiunea diplomatică moldoveană din București.

Familia Băsescu urmează să depună actele pentru pașapoartele moldovenești ca să își poată exercita dreptul de vot în turul doi al scrutinului prezidențial, programat pe 13 noiembrie.

Zilele trecute, Băsescu a declarat că în cel de-al doilea tur de scrutin va vota pentru Maia Sandu.

Candidatul socialist prorus la alegerile prezidențiale din Republica Moldova a obținut, în primul tur de scrutin, 47,98% din sufragii, iar Maia Sandu — reprezentanta unică proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM) — 38,71% de voturi.

Sursa: euroactiv.ro