Să trăim ca-n Europa!

doc | Decretul privind dizolvarea Parlamentului a fost publicat în Monitorul Oficial

doc | Decretul privind dizolvarea Parlamentului a fost publicat în Monitorul Oficial

03/05/2021
|
0 Comments
|

Decretul de dizolvare a Parlamentului a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul a fost emis de președinta Maia Sandu la 28 aprilie, după ce Curtea Constituțională a constatat că există toate circumstanțele necesare pentru dizolvarea Lgislativului. 

„Guvernul urmează să aloce din resursele de stat resursele necesare pentru organizarea alegerilor”, a precizat Maia Sandu la 28 aprilie „Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic, în care oamenii să trăiască în pace și bunăstare”, a mai adăugat Sandu atunci.

Foto: Ziarul de Gardă

Amintim că la 29 martie Maia Sandu a sesizat Curtea Constituțională, cerând magistraților să se expună dacă există sau nu circumstanțe pentru dizolvarea actualului Parlament. Ulterior, Înalta Curte a dat undă verde dizolvării Legislativului.

S-a întâmplat după ce, tot magistrații CC, au declarat neconstituțională starea de urgență votată de parlamentari. În contextul în care aceasta era în vigoare, președinta nu putea semna decretul de dizolvare, întrucât Parlamentul, potrivit legii, nu poate fi dizolvat în perioada stării de urgență.

SURSA: zugo.md