Să trăim ca-n Europa!

Dmitri Rogozin: Militarii ruși vor rămâne mult timp în Transnistria/Tancurile nu au nevoie de vize

Dmitri Rogozin: Militarii ruși vor rămâne mult timp în Transnistria/Tancurile nu au nevoie de vize

07/07/2016
|
0 Comments
|

Vicepremierul rus, Dimitri Rogozin, aflat în vizită în R. Moldova, a fost şi la Tiraspol unde a declarat că militarii ruşi vor rămâne mult timp în zona de securitate de pe Nistru.

Dmitri Rogozin a reluat, la Tiraspol, criticile la adresa integrării europene a Republicii Moldova, susţinând că militarii ruși din zona de securitate de pe râul Nistru vor rămâne mult timp în regiune, chiar dacă autoritățile de la Chișinău se pronunță de câțiva ani pentru transformarea misiunii de pacificare în una civilă, sub mandat internațional, relatează Radio Chişinău.

Totodată, oficialul rus a avertizat Chișinăul să fie atent în relaţiile cu Kievul, inclusiv în ceea ce priveşte Transnistria.

Referindu-se la încercările Chișinăului de a împiedica accesul militarilor ruși în regiunea separatistă, Dmitri Rogozin a declarat că ”tancurile nu au nevoie de vize”.

La Chişinău, vicepremierul Rusiei s-a întâlnit cu premierul Pavel Filip, cei doi oficiali discutând despre ultimele evoluţii privind principalele elemente de pe agenda bilaterală de cooperare, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului moldovean.

Premierul Pavel Filip a salutat reuniunea co-preşedinţilor Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, menţionând interesul Republicii Moldova pentru amplificarea relaţiilor comerciale şi investiţionale cu partenerii din Federaţia Rusă şi, în special, pentru reluarea exportului producţiei moldoveneşti pe piaţa rusă.

Un alt subiect al discuţiei l-a constituit reglementarea conflictului transnistrean, cele două părţi pledând pentru promovarea în continuare a negocierilor în formatul 5+2 şi salutând reluarea recentă la Berlin a discuţiilor în acest format, se arată în comunicatul Guvernului de la Chișinău.

Sursa: euroactiv.ro