Să trăim ca-n Europa!

Dialog al Premierului Pavel Filip cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini

Dialog al Premierului Pavel Filip cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini

30/11/2016
|
0 Comments
|

Prim-ministrul Pavel Filip a discutat la Bruxelles cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vicepreşedinte al Comisiei Europene. Dialogul s-a axat pe reformele promovate de Guvernul Republicii Moldova în diverse domenii, dar și pe continuarea implementării Acordului de Asociere RM-UE.

„Foaia de parcurs privind reformele prioritare ne-a ajutat mult în obținerea unui Acord cu FMI, care este un certificat de încredere pentru noi. Am toată certitudinea că putem să reluăm finanțarea externă. Guvernul atribuie o importanță deosebită procesului de elaborare a noii Agende de Asociere cu UE care va deveni parte integrantă a noului Plan Național pentru Implementarea Acordului de Asociere pentru anii 2017-2019”, a menționat Pavel Filip.

Totodată, Premierul a subliniat că Guvernul este decis să continue implementarea reformelor, care vor schimba viața cetățenilor. ”Sunt reforme elaborate de noi, foarte importante, între care reforma sistemului de pensii, a administrației publice, reforma spitalicească și a medicinii primare. Avem nevoie de sprijinul politic al UE, dar și de susținere financiară pentru implementarea acestora”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, Federica Mogherini a apreciat acțiunile întreprinse de Guvern în vederea relansării procesului de reforme și a exprimat disponibilitatea UE de a susține realizarea agendei de reforme, orientate spre îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Republicii Moldova. În context, oficialul european a menționat importanța unei abordări constructive între Guvern și Președinție în beneficiul cetățenilor țării noastre.

De asemenea, oficialii au discutat despre Reuniunea Grupului de prieteni ai Republicii Moldova care va avea loc pe 12 decembrie a.c. și va constitui un bun prilej pentru trasarea priorităților cooperării cu UE. În context, Premierul Pavel Filip a invitat-o pe Federica Mogherini să viziteze Republica Moldova la începutul anului viitor.

Sursa> gov.md