Să trăim ca-n Europa!

Desemnarea lui Cioloș, pozitivă pentru leu

Desemnarea lui Cioloș, pozitivă pentru leu

11/11/2015
|
0 Comments
|

Leul s-a apreciat în raport cu euro începând de marți după-amiază, iar acțiunile au deschis în creștere ușoară miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat ca viitor premier pe Dacian Cioloș.

Variațiile au fost totuși destul de mici iar volumele de tranzacționare reduse, deoarece investitorii știu că greul abia acum urmează: Cioloș trebuie să formeze un guvern și să lanseze un program de guvernare care să obțină cât mai curând girul Parlamentului.

Euro s-a întors sub pragul de 4,45 lei, după ce ajunsese la 4,46 zilele trecute. Analiștii ING apreciază că leul ar putea continua să se aprecieze după învestitura unui nou Guvern, dar până atunci va rămâne într-o plajă scurtă de cotații (4,44-4,45/euro).

Având o imagine foarte bună după prestația sa la Comisia Europeană, Cioloș ar putea apropia România de un nou acord cu Fondul Monetar Internațional și UE, ceea ce ar avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra leului. Până atunci însă, fostul comisar european trebuie să-și asigure sprijinul partidelor pentru programul de guvernare, mai ales că urmează un an electoral, comentează analiștii.

Sursa:euroactiv.ro