Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck Hogan, și-a luat adio de la activitatea de diplomat în Republica Moldova. Acesta și-a exprimat gratitudinea pentru oportunitatea de a lucra aici, menționând că acest fapt a avut un impact enorm asupra vieții sale.

„Este un privilegiu special să fii ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova. Am fost onorat să reprezint Statele Unite în fața poporului Republicii Moldova pe durata ultimilor trei ani, o perioadă remarcabilă și împlinită a vieții mele”, a declarat diplomatul într-un mesaj video de adio.

Dereck Hogan susține că pe parcursul mandatului său și-a pus scopul de a călători dincolo de Chișinău și de a vedea mai multe din ceea ce face Moldova, care este o țară unică, diversă și promițătoare.

În timpul aflării sale aici, Ambasada SUA a colaborat îndeaproape cu agricultura și mediul de afaceri al Republicii Moldova pentru a îmbunătăți oportunitățile economice. A cooperat cu autoritățile din domeniul sănătății publice pentru combaterea pandemiei globale de COVID-19. A cooperat și cu Guvernul Republicii Moldova în realizarea inițiativelor interne și internaționale.

„Plec, știind că relația noastră este puternică și în creștere. Am conlucrat cu atâția oficiali devotați, care au o viziune clară pentru viitorul Moldovei și sunt sigur că vor fi în stare să depășească orice provocări”, a mai spus diplomatul.

Dereck Hogan le-a mulțumit tuturor care au dat dovadă de ospitalitate, amabilitate și generozitate pe timpul șederii sale aici, și spune că rămâne încrezător în capacitatea moldovenilor de a continua să inoveze și să se dezvolte.

Diplomatul a mulțumit echipei sale care i-a fost alături. „Știu că această echipă a ambasadei va continua să consolideze relațiile dintre noi. Mulțumesc, Moldova, pentru această minunată oportunitate. Ai avut un impact enorm asupra vieții mele și te voi păstra în inimă. La revedere!”, a declarat Dereck Hogan.

Dereck Hogan a fost numit ambasador extraordinar și plenipotențiar al SUA în Republica Moldova în 2018, printr-un decret semnat de Donald Trump.

Recent, președintele SUA Joe Biden l-a numit ambasador al SUA în Republica Moldova pe diplomatul Kent Doyle Logsdon.