Să trăim ca-n Europa!

Deputaţii au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor evenimentelor din 7 aprilie

Deputaţii au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor evenimentelor din 7 aprilie

07/04/2016
|
0 Comments
|

Deputaţii au ţinut astăzi, în plenul Parlamentului, un minut de reculegere în memoria victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009. Legislatorii din cadrul fiecărei fracţiuni parlamentare şi-au expus poziţia faţă de evenimentele produse acum şapte ani în centrul capitalei, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Ședința Legislativului a început cu un discurs al speakerului Andrian Candu cu privire la evenimentele din aprilie 2009. Șeful Parlamentului a menționat că 7 aprilie a rămas în istorie ca o zi plină de regrete.

După ce au ținut un minut de reculegere, deputații și-au expus opiniile pe marginea manifestațiilor produse acum șapte ani.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că în cei opt ani de guvernare partidul său a demonstrat că a făcut lucruri pozitive și că unii lideri aflați astăzi la guvernare ar fi susținut protestele de atunci.

Președintele PSRM, Igor Dodon, a spus că 7 aprilie va rămâne o zi neagră în amintirile cetățenilor țării noastre. Liderul socialist califică evenimentele din 2009 drept o lovitură de stat.

Pe de altă parte, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a specificat că la protestele din 7 aprilie 2009 s-a consolidat vocea cetățenilor și nimeni nu a știut de unde au apărut provocatorii. „Iată de ce instituțiile abilitate trebuie să spună cine sunt acei provocatori”, a adăugat Diacov.

Deputatul liberal-democrat, Vadim Pistrinciuc, a spus că acțiunile și consecințele din 7 aprilie trebuie să fie o lecție pentru toți, iar asemenea evenimente să nu se mai repete.

Potrivit liberalului Lilian Carp, 7 aprilie a fost un strigăt al societății pentru guvernare.

Sursa: trm.md