Să trăim ca-n Europa!

Depozitul de muniţii din Floreşti, adaptat la standarde europene

Depozitul de muniţii din Floreşti, adaptat la standarde europene

05/03/2019
|
0 Comments
|

Rămase moştenire încă din anii 90, stocurile de muniţii au devenit o problemă pentru Republica Moldova. Pentru a diminua riscurile de explozie au fost create condiţii de păstrare a acestora. Depozitul de păstrare a echipamentelor din Floreşti a fost modernizat şi adaptat la standarde europene. Proiectul a fost implementat de către Ministerul Apărării de comun cu partenerii internaţionali, relatează Moldova 1.

Depozitului de armament şi muniţii din Floreşti a fost modernizat cu suportul partenerilor externi.

„Proiect, care este destinat îmbunătăţirii condiţiilor de păstrare a acestor muniţii, care la noi se păstrează de zeci de ani, nu le ştim anul de producere, nu le ştim calitatea şi pentru a păzi locuitorii de explozii noi spunem mulţumesc SUA şi Germaniei pentru dotarea acelor maşini şi utilaje care au fost destinate pentru baza militară”, a declarat Ştefan Panici, preşedintele raionului Floreşti.

„Aici avem un depozit mare de muniţii şi armament amplasat în imediata apropiere de oraşul Floreşti. Acum am început verificarea, standardizarea, paletarea, sortarea, nimicirea acestor muniţii. Ambasada Germaniei a oferit un lot de unităţi de transport de securitate mărită pentru transportul acestor muniţii, diferite utilaje pentru nimicirea obuzelor vechi”, a menţionat ministrul Apărării, Eugen Sturza.

„Este o onoare pentru mine să fiu aici, pentru că contribuţia noastră este destul de mare, sincer vorbind, pentru că include echipamente, instruire a clădirii noi”, a specificat ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan.

„Germania a contribuit prin oferirea unui anumit număr de camioane speciale destinate pentru transportarea muniţiilor, am oferit şi un anumit număr de stivuitoare, care vor ajuta la stivuirea acestui armament, care oferă transportarea lor la cele mai înalte standarde de securitate”, a precizat ambasadoarea Germaniei în Moldova, Angela Ganninger.

Proiectul de modernizare a depozitelor de armament şi muniţii în Moldova va continua până în 2020. De asemenea, vor fi reabilitate la standarde internaţionale şi depozitele de muniţii din Cahul, Bălţi şi Chişinău.
SURSA:trm.md