Să trăim ca-n Europa!

Daniel Ioniţă: Consolidarea statului de drept, independenţa justiţiei şi asigurarea unui mediu stabil de afaceri pentru investitori - aşteptările autorităţilor de la Bucureşti în relaţia cu Chişinăul

Daniel Ioniţă: Consolidarea statului de drept, independenţa justiţiei şi asigurarea unui mediu stabil de afaceri pentru investitori – aşteptările autorităţilor de la Bucureşti în relaţia cu Chişinăul

07/10/2020
|
0 Comments
|

Consolidarea statului de drept, independenţa Justiţiei şi asigurarea unui mediu stabil de afaceri pentru investitori. Sunt aşteptările autorităţilor de la Bucureşti în relaţia cu Chişinăul. O spune excelenţa sa, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă. Mai mult, în timpul unui interviu pentru Radio Chişinău, diplomatul a vorbit despre importanţa interconectării energetice dintre cele două state, gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău fiind un element cheie în acest sens.

În luna aprilie s-au împlinit 10 ani de parteneriat strategic între cele 2 state. Diplomatul a enunţat o serie de aşteptări pe care le are Bucureştiul de la autorităţile din Republica Moldova.

Excelenţa Sa, DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: “Progrese în linie cu aşteptările cetăţenilor RM, în domenii importante precum consolidarea statului de drept, consolidarea democraţiei, consolidarea justiţiei, asigurarea unui mediu de afaceri sigur, stabil şi predictibil pr investitori. Evident că n-au existat contactele ministeriale aşa cum eram obişnuiţi în perioada trecută, pandemia poate fi doar o explicaţie, însă nu este singura explicaţie”.

Mai mult, diplomatul român s-a referit şi la darea în exploatare a gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău. Proiect care va asigura securitatea energetică al Republicii Moldova.

Excelenţa Sa, DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: “R. Moldova se află acum într-o situaţie fericită pentru că are alternativă la gazul care până acum venea doar dintr-o anumită direcţie, şi proiectul respectiv contribuie de o manieră semnificativă la asigurarea securităţii energetice a R. Moldova”.

În contextul alegerilor prezidenţiale din noiembrie, ambasadorul Daniel Ioniţă a vorbit despre importanţa respectării normelor democratice din timpul scrutinului şi asigurarea unui proces electoral corect şi transparent.

SURSA:tvrmoldova.md