Să trăim ca-n Europa!

Danemarca și Olanda sunt pregătite să furnizeze Ucrainei avioane F-16 după încheierea instruirii piloților ucraineni. Reznikov: Vom dovedi în curând că victoria Ucrainei este inevitabilă

Danemarca și Olanda sunt pregătite să furnizeze Ucrainei avioane F-16 după încheierea instruirii piloților ucraineni. Reznikov: Vom dovedi în curând că victoria Ucrainei este inevitabilă

20/08/2023
|
0 Comments
|

Piloții ucraineni vor începe să se antreneze pe avioane de luptă F-16 în Danemarca la sfârșitul lunii august, a anunțat Ministerul danez al Apărării, potrivit CNN.

Anterior, vineri, ministrul olandez de externe Wopke Hoekstra a confirmat primirea aprobării din partea Statelor Unite pentru transferul de avioane de luptă F-16 către Ucraina.

Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate națională, a declarat vineri că Washingtonul va fi pregătit să aprobe transferul de avioane de luptă F-16 după ce piloții ucraineni își vor încheia pregătirea.

Reuters a relatat anterior, citând un oficial american, că Statele Unite au dat asigurări oficiale Danemarcei și Olandei că Statele Unite vor accelera aprobarea cererilor de transfer pentru avioanele F-16 care vor merge în Ucraina după ce piloții vor fi instruiți.

Tot vineri, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a confirmat că Danemarca și Olanda sunt pregătite să furnizeze Ucrainei avioane de luptă F-16, după ce se va finaliza pregătirea piloților, potrivit unei postări pe Twitter.

„Vești grozave de la prietenii noștri din Statele Unite! Avem undă verde pentru ca Olanda și Danemarca să livreze Ucrainei avioane F-16 după ce piloții noștri își vor termina pregătirea”, a scris Reznikov.

 

Potrivit acestuia, Ucraina a demonstrat că „imposibilul este într-adevăr posibil”.

„Armata noastră a dovedit că abundă în persoane care învață rapid. Vom dovedi în curând că victoria Ucrainei este inevitabilă”, a spus acesta.

Reznikov a mulțumit, de asemenea, partenerilor și prietenilor din Statele Unite, Olanda și Danemarca. „Înainte spre victorie”, a conchis ministrul ucrainean.

SURSA: caleaeuropeana.ro