Să trăim ca-n Europa!

Criză politică în Armenia, după acuzațiile de „puci”. Preşedintele refuză demiterea şefului armatei, cerută de premier

Criză politică în Armenia, după acuzațiile de „puci”. Preşedintele refuză demiterea şefului armatei, cerută de premier

28/02/2021
|
0 Comments
|

Preşedintele Armeniei, Armen Sarkissian, a refuzat să semneze ordinul prim-ministrului Nikol Paşinian de demitere a şefului armatei, agravând astfel şi mai mult criza politică din ţară, unde mii de persoane au manifestat sâmbătă din nou, relatează AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele, în cadrul prerogativelor pe care i le conferă Constituţia, a retrimis textul cu obiecţii, a explicat într-un comunicat preşedinţia de la Erevan, potrivit căreia criza politică nu poate fi rezolvată prin schimbări frecvente de responsabili.

La scurt timp, prim-ministrul a scris pe Facebook că îi va retrimite preşedintelui ordinul, subliniind că decizia lui Sarkissian nu a dezamorsat deloc criza.

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Erevan pentru a treia zi consecutiv pentru a cere demisia lui Paşinian, criticat pentru înfrângerea în războiul din Nagorno-Karabah din toamna lui 2020.

Criza a luat amploare joi după ce Statul Major a cerut demisia lui Paşinian, care a denunţat o tentativă de puci şi a ordonat demiterea şefului armatei, Onik Gasparian.

Premierul a strâns în jur de 20.000 de susţinători într-o manifestaţie la Erevan, iar opoziţia a răspuns joi şi vineri reunind mii de demonstranţi pentru a cere demisia lui Paşinian.

SURSA: DIGI24.ro