Să trăim ca-n Europa!

"Criza politica din Moldova: Protestatarii intra in Parlament". BBC despre evenimentele de la Chisinau

“Criza politica din Moldova: Protestatarii intra in Parlament”. BBC despre evenimentele de la Chisinau

21/01/2016
|
0 Comments
|

“Moldova political crisis: Protesters break into parliament” – este titlul ales de cei de la BBC pentru a descrie in cateva cuvinte evenimentele de miercuri din Chisinau.

Protestatarii au intrat in Parlamentul moldovean dupa ce acesta a aprobat noul Guvern pro-european, isi incep jurnalistii de la BBC materialul. Votul a fost motivat de incheierea unui blocaj politic, dar a fost boicotat de partidele de opozitie.

Publicatia scrie ca mii de oameni s-au adunat in afara Parlamentului, manifestand impotriva votului acordat Guvernului Filip. Un grup de protestatari au rupt cordoanele politiei si au fortat intrarea in cladire.

Mai departe, jurnalistii straini au trecut in revista cateva dintre sloganurile strigate de manifestanti, despre care spun ca au cerut si organizarea de alegeri anticipate.

Protestatarii spun ca noul prim-ministru este in legatura stransa cu Vladimir Plahotniuc, cel mai influent om de afaceri din Moldova, pe care saptamana trecuta presedintele Nicolae Timofti l-a respins pentru candidatura de premier.

Cu toate acestea, Filip a pledat pentru o legatura mai stransa cu Uniunea Europeana.

La sfarsit, BBC noteaza ca Moldova este una dintre cele mai sarace state europene.
Sursa: inprofunzime.md