Să trăim ca-n Europa!

Creţu: România are 572 de milioane de euro pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale

Creţu: România are 572 de milioane de euro pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale

15/06/2016
|
0 Comments
|

România are la dispoziţie 572 de milioane de euro pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale, oferite pentru perioada anilor 2014-2020, a declarat, marţi, la Bruxelles, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

“România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro, finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizează incluziunea socială şi reducerea sărăciei” , a spus comisarul european Corina Creţu.

“Pentru a asigura o implementare eficientă este extrem de important să existe o bună coordonare între FEDR şi Fondul social european. Ministerele de resort şi autorităţile de management trebuie să-şi accelereze eforturile pentru a demara cât mai curând intervenţiile planificate”, a mai adăugat Crețu.

Pachetul naţional anti-sărăcie poate atrage fonduri din mai multe Programe Operaţionale, în special din Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional “Capital Uman”, pentru a găsi soluţii la provocări precum părăsirea timpurie a şcolii, sărăcia, excluziunea socială, cât şi pentru probleme din domeniul sănătăţii şi al locuinţelor, a mai subliniat comisarul european.

“Evaluarea nevoilor este o condiţie prealabilă pentru prioritizarea investiţiilor noastre. În această privinţă România a făcut progrese în identificarea domeniilor ce vor fi vizate de iniţiativele curente de dezinstituţionalizare a persoanelor cu dizabilităţi. Ne aşteptăm ca aceste eforturi să fie extinse şi la domeniul protecţiei copilului”, a mai declarat Corina Crețu.

În perioada 2014-2020 se urmăreşte ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilităţi şi 62.000 de persoane vârstnice să beneficieze de condiţii de viaţă mai bune, prin reabilitarea infrastructurii de servicii sociale, se arată într-un comunicat de presă.

Rata persoanelor expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială în România este de aproape 40 la sută, jumătate dintre copiii din România fiind expuşi riscului de sărăcie, potrivit Eurostat.

Corina Creţu a discutat, marţi, cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, pe marginea Pachetului naţional anti-sărăcie, a Agendei urbane şi a integrării comunităţilor marginalizate, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Sursa: euroactiv.ro