Să trăim ca-n Europa!

Consiliul Europei a lansat o platformă pe Internet pentru a promova jurnalismul si a proteja siguranța jurnaliștilor

Consiliul Europei a lansat o platformă pe Internet pentru a promova jurnalismul si a proteja siguranța jurnaliștilor

04/04/2015
|
Comments off
|

Consiliul Europei , în cooperare cu cinci organizații partenere, a lansat o platformă de Internet pentru a promova jurnalismul si a proteja siguranța jurnaliștilor.

Prin intermediul acestei platforme,  vor fi emise alerte privind amenințările la adresa libertății presei. Acesea vor fi aduse în atenția instituțiilor Consiliului Europei. Partenerii acestui proiect sunt organizatiile: Article 19, Association of European Journalists, European Federation of Journalists, Internațional Federation of Journalists și Reporters Without Borders.

Platforma a fost creată pentru a facilita strângerea, procesarea și diseminarea informațiilor, verificate de parteneri, cu privire la amenințările grave la adresa jurnaliștilor și a altor angajați din presă, amenințările cu privire la confidențialitatea surselor de presă și formele de intimidare politică sau juridică, se arată în comunicat.

Această platformă va permite Consiliului Europei să sublinieze îngrijorările cu privire la drepturile jurnaliștilor și libertatea presei, să reacționeze mai eficient la acestea și să inițieze un dialog cu statele membre, cu privire la posibilele soluții și măsuri de protecție. Măsurile luate de Consiliul Europei vor fi și ele postate pe această platformă.

Continutul platformei poate fi vizualizat aici: https://wcd.coe.int/com.instranet.InstraServlet?command=com.instranet.CmdBlobGet&InstranetImage=2642620&SecMode=1&DocId=2205486&Usage=2