Să trăim ca-n Europa!

Congresmanul american Steve Chabot a reiterat sprijunul Statelor Unite pentru Republica Moldova

Congresmanul american Steve Chabot a reiterat sprijunul Statelor Unite pentru Republica Moldova

17/08/2015
|
0 Comments
|

“Republica Moldova va beneficia în continuare de sprijinul Statelor Unite, cu condiția continuării reformelor și ameliorării situației din sfera financiar-economică și din sistemul judecătoresc”. Declarația a fost facută de Steve Chabot, președinte al Comisiei pentru Businessul Mic și membru al Comisiei pentru Relații Externe în Camera Reprezentanților din Congresul SUA în timpul întrevederii sale cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Subiectele de pe agenda întâlnirii au vizat relația bilaterală, și în special, aspectele economice ale acesteia.Șeful statului a apreciat susținerea Statelor Unite pentru dezvoltarea Republicii Moldova, inclusiv în continuarea parcursului nostru european.Nicolae Timofti a mulțumit oficialului american pentru implementarea cu succes a Programului Compact, în rezultatul căruia au fost construite drumuri și sisteme de irigare. Președintele și-a exprimat speranța că programul Compact va avea continuitate în Republica Moldova.

Congresmanul Chabot, la randul sau, a menționat; „Vizita mea este parte a unui turneu care cuprinde Republica Moldova, Letonia, Ungaria și Estonia. Faptul că am început șirul vizitelor cu țara Dumneavoastră arată atenția deosebită și susținerea pe care SUA o acordă Moldovei în parcursul său european”.

Un alt aspect abordat în cadrul întrevederii a fost importanța independenței energetice a Republicii Moldova față de Federația Rusă. În acest context, șeful statului a menționat necesitatea continuării lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Chișinău, cu sprijinul României și al Uniunii Europene.Nicolae Timofti și Steve Chabot au discutat în final și despre securitatea regională.

sursa: presedinte.md