Să trăim ca-n Europa!

Conducerea Moldovei a exprimat condoleanţe poporului francez

Conducerea Moldovei a exprimat condoleanţe poporului francez

14/11/2015
|
0 Comments
|

Preşedintele Nicolae Timofti, şeful legislativului, Andrian Candu şi premierul interimar, Gheroghe Brega, au exprimat condoleanţe familiilor victimelor masacrului de la Paris din seara de vineri, 13 noiembrie, soldat cu aproape 150 de morţi şi poporului francez, transmite IPN.

„Sunt adânc îndurerat de tragedia de la Paris şi solidar cu poporul francez în această zi neagră pentru civilizaţia umană. Este greu de realizat dimensiunea nenorocirii pricinuite de aceste acte teroriste, care trebuie să aibă o replică energică şi fermă din partea Europei. Exprim condoleanţe familiilor victimelor şi autorităţilor franceze. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruţi. Multă sănătate răniţilor”, scrie pe pagina oficială de facebook a preşedintelui Nicolae Timofti.

Parlamentul Republicii Moldova anunţă că se alătură comunităţii internaţionale şi condamnă cu vehemenţă atacul terorist din Franţa, care s-a soldat cu moartea a peste 100 de persoane nevinovate şi rănirea altor zeci. „Sunt profund şocat de vestea atacului terorist din Paris. Republica Moldova condamnă cu vehemenţă actele de terorism şi este aproape de Franţa în aceste momente sumbre, iar pe această cale transmit sentimentele noastre de compasiune şi solidaritate cu poporul francez. Gândurile mele sunt la persoanele rănite. Sper ca atât rănile fizice, cât şi cele morale, se vor vindeca cât mai repede posibil”, a menţionat preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

„Condamn cu vehemenţă şi sunt profund întristat de cruzimea atacurilor de la Paris, care s-au soldat cu numeroase victime şi persoane rănite. Atacurile nu lovesc doar în poporul francez, ci în întreaga umanitate. În aceste clipe de grea încercare, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, exprim Poporului francez sentimentele noastre de compasiune şi solidaritate. Condoleanţe şi multă putere familiilor îndoliate”, scrie şi pe pagina oficială de facebook a premierul interimat, Gheorghe Brega.

Vineri seara în Paris au avut loc 6 atentate teroriste soldate revendicate de către Statul Islamic. Două explozii au avut loc în zona stadionului „Stade de France” în timpul meciului de fotbal între Franţa şi Germania. În paralel, atacatorii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din centrul Parisului, aproape 90 de persoane au fost ucise într-o sala de concert. Într-un loc fuseseră luaţi ostatici, iar un tânăr dintre aceştia posta încontinuu pe pagina sa de twitter că atacatorii îi omoară pe ostatici unul câte unul.

Încă nu se cunoaşte dacă în atacuri au avut de suferit şi cetăţeni moldoveni.
Sursa: ipn.md