Să trăim ca-n Europa!

Compania Vestmoldtransgaz demareaza construcţia conductei prin care gazul românesc va ajunge până la Chişinău

Compania Vestmoldtransgaz demareaza construcţia conductei prin care gazul românesc va ajunge până la Chişinău

18/02/2019
|
0 Comments
|

Compania Vestmoldtransgaz demareaza construcţia conductei prin care gazul românesc va ajunge până la Chişinău. Faza a doua a proiectului prevede prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni şi interconectare cu reţeaua din capitala Republicii Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Atât implementarea proiectului, cât şi administrarea, operarea şi exploatarea conductei, vor fi realizate de compania Vestmoldtransgaz, care îşi va construi complexul operaţional în apropierea Universităţii Agrare din Chişinău.

Este vorba despre 6 corpuri de clădiri ce se vor întinde pe o suprafaţă de 4 hectare. Complexul va monitoriza şi dirija procesul de transfer al gazelor naturale dintr-un sistem în altul. În caz de avarii, inginerii vor avea posibilitatea să facă schimb de date tehnice, în timp real, cu un centru similar din România.

Construirea gazoductului Ungheni – Chişinău reprezintă un pas important pentru diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare cu energie, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii energetice existente şi integrarea Republicii Moldova pe piaţa energetică europeană.
Sursa:trm.md