Să trăim ca-n Europa!

Comitetul Parlamentar de Asociere recomandă beneficii suplimentare pentru Moldova

Comitetul Parlamentar de Asociere recomandă beneficii suplimentare pentru Moldova

30/10/2017
|
0 Comments
|

Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană a constatat necesitatea de a oferi o serie de beneficii suplimentare Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei pentru a înregistra progrese în procesul de implementare a reformelor prevăzute de Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb. O declarație în acest sens a fost adoptată la finalul reuniunii a V-a a Comitetului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al grupului Partidului Popular European din Moldova, printre beneficiile care ar trebui să fie oferire se numără crearea unui fond fiduciar pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia, menit să finanțeze proiecte de dezvoltare a infrastructurii. Totodată, se constată necesitatea eliminării tarifelor de roaming și dezvoltarea unei rețele de conexiuni de bandă largă. Printre recomandările Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova-UE se numără și necesitatea continuării procesului de reformă, lupta împotriva corupției și evitarea polarizării societății pe parcursul anului 2018, care este unul electoral pentru Republica Moldova.

Cea de-a V-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE a avut loc la Strasbourg la 25 şi 26 octombrie. Comitetul este co-prezidat din partea Republicii Moldova de vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova.

Sursa:ipn.md