Să trăim ca-n Europa!

Comisia Europeană va propune luni liberalizarea regimului de vize pentru Ucraina

Comisia Europeană va propune luni liberalizarea regimului de vize pentru Ucraina

18/03/2016
|
0 Comments
|

Ucraina a efectuat reformele necesare pentru ca executivul Uniunii Europene să recomande luna viitoare ca cetățenii ucraineni să poată călători în blocul comunitar fără viză, a anunțat, joi, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Cu prilejul vizitei pe care o efectuează joi la Bruxelles, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că țara sa a obținut “rezultate concrete” în implementarea reformelor în domeniile combaterii corupției, justiției și afacerilor interne, relatează DPA, preluată de Agerpres.

“Ucraina, în ultimele zile și ore, a efectuat reforme uriașe”, a declarat şi Juncker. “Acești pași ne vor permite să facem o propunere pentru liberalizarea regimului de vize în aprilie”, a adăugat el.

Poroșenko a declarat că Ucraina își va îndeplini toate angajamentele prevăzute în acordurile de pace referitoare la estul ţării, acuzând în același timp Rusia că nu a făcut la fel.

Kievul și mai multe puteri occidentale au acuzat Moscova că alimentează conflictul, furnizând arme și trupe pentru separatiști, acuzații respinse de Rusia.

Sursa: euroactiv.ro