Să trăim ca-n Europa!

Comisia Europeană: Următorul raport de progres cu privire la Republica Moldova va fi dat publicității în primăvara anului 2017

Comisia Europeană: Următorul raport de progres cu privire la Republica Moldova va fi dat publicității în primăvara anului 2017

31/08/2016
|
0 Comments
|

Comisia Europeană a anunțat că următorul raport de progres cu privire la Republica Moldova va fi dat publicității în primăvara anului 2017, răspunzând interpelării eurodeputatului Andi Cristea.

Europarlamentarul PSD Andi Cristea, în calitate de Președinte al Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a adresat, anterior, o întrebare scrisă Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă și Securitate, Federica Mogherini, cu privire la data prezentării următorului raport de progres pentru Republica Moldova.

“Ultimul raport datează din martie 2015 și analizează evoluțiile din 2014. Între timp a avut loc revizuirea Politicii Europene de Vecinătate, principiile-cheie care au rezultat în urma acestei revizuiri fiind diferențierea, asumarea responsabilității de către țările partenere și necesitatea de a menține documentele de politică și raportările la nivel de țară și regiune bine structurate și organizate pe priorități. În răspunsul său, Comisia Europeană anunță că următorul raport de progres va fi publicat în prima jumătate a anul viitor cu ocazia Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova.” a declarat Andi Cristea.

Eurodeputatul român a gestionat din partea grupului S&D dosarul revizuirii politicii europene de vecinătate.