Să trăim ca-n Europa!

Comisia Europeană cere de la autorități urgentarea reformelor

Comisia Europeană cere de la autorități urgentarea reformelor

29/02/2016
|
0 Comments
|

Oficialii europeni au făcut o vizită la Chișinău, după ce, pe data de 15 februarie, Consiliul Uniunii Europene a enunțat o listă de concluzii și așteptări față de situația din Moldova. Europenii s-au întâlnit cu oficialii moldoveni pentru a discuta reformele din țara noastră înainte de Consiliul de Asociere Moldova-UE care urmează să aibă loc la Bruxelles.
Țara noastră a fost vizitată de directorul general pentru politica de vecinătate și negocierile pentru extindere din cadrul Comisiei Europene, Christian Danielsson și directorul general pentru Europa şi Asia Centrală din cadrul Serviciului European pentru Acțiune Externă, Thomas Mayr-Harting.

Cei doi s-au întâlnit cu preșdintele Parlamentului, Andrian Candu, ministrul de Externe, Andrei Galbur, cu partidele de opoziție și cu șefa misiunii FMI în Moldova, Ivanna Vladkova-Hollar.

Europenii au cerut urgent, înainte de Consiliul de Asociere, să fie stabilită o înțelegere cu FMI, să fie dusă la bun sfârșit investigația fraudei bancare, să fie adoptate măsurile de combatere a corupției, dar și reforma Justiției și Procuraturii.

Sursa: agora.md