Să trăim ca-n Europa!

Co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE, în vizită de documentare în Republica Moldova

Co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE, în vizită de documentare în Republica Moldova

26/06/2016
|
0 Comments
|

Co-raportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 27-29 iunie 2016.

Scopul vizitei eurodeputaților este de informare cu privire la recentele evoluții politice din Republica Moldova, inclusiv pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, progresul legislativ în implementarea Acordului de Asociere, evoluția evenimentelor în regiunea transnistreană și a cazurilor ex-prim-ministrului Vlad Filat și fostului membru APCE, Grigore Petrenco.

Agenda vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, Președintele țării, Nicolae Timofti și Prim-ministrul Pavel Filip. Co-raportorii APCE vor mai discuta cu Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici și deputații membri ai delegației Parlamentului la APCE, cu conducerea partidelor parlamentare, deputații Dumitru Diacov, Președintele de onoare PD, Mihai Ghimpu, Președintele PL, Igor Dodon, Președintele PSRM, Vladimir Voronin, Președintele PCRM, precum și cu Președintele PLDM, Viorel Cibotaru.

Conform programului vizitei, eurodeputații se vor mai întâlni cu Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, reprezentanți ai Procuraturii Generale și ai Oficiului Avocatului Poporului. Totodată, Co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE mai au prevăzute întâlniri cu reprezentanții corpului diplomatic, ai societății civile și ai partidelor extraparlamentare.

Marți, 28 iunie 2016, co-raportorii APCE vor efectua o vizită la Tiraspol, pentru a discuta cu reprezentanții regiunii transnistrene și ai societății civile.

Sursa: moldova.org