Să trăim ca-n Europa!

Cioloș va evalua toți angajații din administrație, după criteriile Comisiei Europene

Cioloș va evalua toți angajații din administrație, după criteriile Comisiei Europene

13/11/2015
|
0 Comments
|

Premierul desemnat Dacian Cioloș va începe, imediat după instalarea la Palatul Victoria, o operațiune de evaluare a tuturor angajaților din administrație, atât funcționari publici, cât și personal de conducere, pe baza unor criterii de eficiență asemănătoare celor folosite în interiorul Comisiei Europene. Procesul de evaluare, conform informațiilor Profit.ro, va fi derulat pe parcursul anului viitor.

Viitorul prim-ministru consideră că un proces de depolitizare a întregii administrații, care nu a fost încheiat nici după 25 de ani de la Revoluție, nu poate fi realizat “peste noapte”, deoarece o astfel de măsură ar reprezenta o epurare politică.

Cioloș consideră că este necesar un proces de evaluare a întregului sistem administrativ, pe care îl va derula pe parcursul anului viitor și pentru care vor fi aplicate criterii de analiză asemănătoare celor folosite pentru funcțiile din interioriul Comisiei Europene. Vor fi evaluate toate funcțiile publice, atât cele de execuție, cât și cele de conducere, cu două tipuri de evaluare, corespunzătoare nivelului funcției.
“Premierul desemnat consideră că există și oameni care fac o treabă bună în administrație chiar dacă au culoare politică, motiv pentru care evaluarea va lua în calcul eficiența angajaților, nu apartenența politică”, au arătat surse oficiale.

Procesul de evaluare va începe la scurt timp după ce Dacian Cioloș va primi votul de învestitură pentru a conduce Guvernul.

Miercuri seara, președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a avertizat pe Dacian Cioloș, într-o discuție la sediul PSD, că dacă va schimba prefecții, în prag de iarnă, imediat după instalarea noului Cabinet la Palatul Victoria, administrația ar putea să funcționeze cu mari sincope.

El a arătat că, deși PSD nu va propune miniștri sau secretari de stat, nu i se pare normal ca noul Guvern să procedeze la o “epurare” politică în administrație, în structurile deconcentrate ale acesteia și la nivelul prefecților.

Sursa: profit.ro