Să trăim ca-n Europa!

Cioloș: cartele Prepay din România, folosite în pregătirea unor atentate din Europa

Cioloș: cartele Prepay din România, folosite în pregătirea unor atentate din Europa

27/03/2016
|
0 Comments
|

Premierul Dacian Cioloș susține că în unele atentate din Europa teroriștii au folosit cartele PrePay din România pentru a comunica. România este una dintre puținele țări din UE în care nu există un control al identității utilizatorilor de cartele.

Premierul Dacian Cioloș are informații despre folosirea cartelelor telefonice PrePay din România de către teroriști care au pus la cale atentate în Europa.

„Înțeleg că România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care vinde încă cartele PrePay fără un control de identitate. Înțeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele PrePay din România în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România”, a spus Cioloș, la Pro TV.

Cartelele telefonice PrePay pot fi cumpărate anonim, fără a exista un control al identității utilizatorilor. SRI cere ca aceste cartele să nu poată fi vândute fără prezentarea unui buletin de identitate. Premierul Dacian Cioloș spune că este nevoie de un control în acest domeniu.

Sursa: euroactiv.ro