Să trăim ca-n Europa!

Chiril Gaburici cere demisia conducerii PG, BNM şi CNPF

Chiril Gaburici cere demisia conducerii PG, BNM şi CNPF

06/06/2015
|
0 Comments
|

Premierul Chiril Gaburici cere demisia întregii conduceri a Procuraturii Generale (PG), a Băncii Naţionale (BNM) şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF). Într-o scrisoare către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti; preşedintele Parlamentului, Andrian Candu; şi deputaţi, Chiril Gaburici notează că „o lună este un termen suficient pentru demiterea funcţionarilor menţionaţi şi iniţierea concursurilor pentru suplinirea acestor funcţii”, în caz contrar, Chiril Gaburici susţine că îşi va prezenta demisia.
Scrisoarea a fost plasată pe pagina de facebook a premierului, astăzi, 6 iunie. Deocamdată, pe site-ul Guvernului nu a fost publicată o informație oficială în acest sens.

În scrisoare, Chiril Gaburici menţionează că, „în urma şedinţei Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară, a constatat că întregul sistem financiar al Republicii Moldova este sub asediu şi mai multe instituţii financiare sunt în pericol, iar instituțiile abilitate ezită să soluţioneze aceste probleme”.
Scrisoare Gaburici

Premierul mai scrie că pentru a readuce la funcţionalitate instituţiile abilitate din domeniu, trebuie demisă conducerea acestora, iar apoi de urgenţă, prin concurs public, cu implicarea societăţii civile şi a partenerilor de dezvoltare, să fie numite persoane responsabile şi oneste, care se bucură de încrederea cetăţenilor şi care înţeleg gravitatea lucrurilor.

„Nu vreau să privesc cum grupuri de interese distrug țara. Eu nu negociez cu nimeni bunăstarea și viitorul copiilor noștri”, notează Chiril Gaburici.

Sursa:http://trm.md/ro/politic/chiril-gaburici-cere-demisia-conducerii-pg-bnm-si-cnpf/