Să trăim ca-n Europa!

Cenușă: Președintele CoE a spus un lucru foarte important - ”cei care încalcă statul drept nu au ce căuta în procesul de luare a deciziilor legate de viitorul țării

Cenușă: Președintele CoE a spus un lucru foarte important – ”cei care încalcă statul drept nu au ce căuta în procesul de luare a deciziilor legate de viitorul țării

01/03/2021
|
0 Comments
|

Șeful statului, Maia Sandu, trebuie să țină cont de recomandările președintelui Consiliului European, Charles Michel, și să respecte deciziile Curții Constituționale, afirmă analistul Dionis Cenușă.

Expertul atrage atenția că, afirmația oficialului european făcută la Chișinău, potrivit căreia singura cale de urmat pentru Republica Moldova este consolidarea statului de drept, se referă inclusiv la cei care refuză să se conformeze deciziilor Înaltei Curți.

”Sofismele folosite de acei care o împing sau îi justifică gesturile neconstituționale ale președintelui sunt periculoase și vor avea efecte în timp. Ieri, Președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus un lucru foarte important. Parafrazez declarația acestuia: ”cei care încalcă statul drept nu au ce căuta în procesul de luare a deciziilor legate de viitorul țării”. Evident, el s-a referit la elementele oligarhice din Parlament. Totodată, din cele spuse de Charles Michel trebuie să tină cont cei care nu vor să respecte deciziile Curții Constituționale”, a scris Cenușă pe pagina sa de socializare.

Acesta mai afirmă că identificarea unei soluții politice urgente ar oferi cetățenilor claritate despre “foaia de parcurs” pentru alegerile anticipate și ieșirea din criza socio-economică provoacă re pandemie.

Sursa:  Politics.MD