Să trăim ca-n Europa!

Cât costă ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană cetăţeanul britanic obişnuit?

Cât costă ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană cetăţeanul britanic obişnuit?

26/06/2016
|
0 Comments
|

Dezlipirea Marii Britanii de Uniunea Europeană urmează să coste fiecare britanic aproximativ 4.000 – 5.000 de lire sterline anual, conform unui raport al Fondului Monetar Internaţional.

Situaţia economiei britanice este deodată foarte delicată, ca urmare a plecării Regatului Unit din UE. Banca Angliei, prima bancă centrală înfiinţată vreodată, este în imposibilitate de a acţiona cu adevărat. În condiţiile unui val inflaţionist, ce se prefigurează tot mai tare, banca centrală nu are un spaţiu de manevră foarte larg, având în vedere că rata de politică monetară este foarte mică, nemaiavând de unde să micşoreze.

George Osborne, ministrul de finanţe al Marii Britanii, a avertizat că un val de austeritate se va dezlanţui pe întreg poporul englez, ca urmare a ieşirii britanicilor din UE.

Compania de consultanţă PwC a arătat într-un studiu că 950.000 de locuri de muncă ar urma a fi pierdute, în acelaşi timp factura energetică a ţării va creşte în fiecare zi cu 1,5 milioane lire.

Zborurile britanice în Europa sunt cu 40% mai ieftine datorită statului de ţară membră UE, plecare urmând să scumpească puternic costul mobilităţii britancilor.

Peste trei milioane de locuri de muncă sunt direct legate de comerţul cu Uniunea Europeană, iar ca urmare a ieşirii Marii Britanii din angrenajul european, mare parte dintre acestea urmează a fi în pericol de a fi pierdute.

Sursa: zf.ro (Ziarul Financiar)