Să trăim ca-n Europa!

Candidatura lui Sergiu Cioclea la funcția de guvernator la BNM a fost votată de Parlament

Candidatura lui Sergiu Cioclea la funcția de guvernator la BNM a fost votată de Parlament

11/03/2016
|
0 Comments
|

Parlamentul l-a votat în funcție pe noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea. Pentru acesta au votat de deputați din majoritatea Parlamentară. Cioclea a fost anunțat săptămâna trecută după ce a câștigat concursul organizat de către Parlament. Acesta este numit în funcție pentru o perioadă de 7 ani. Totuși, acesta ar urma să intre în funcție din data de 11 aprilie 2016, în urma unei cereri personale pentru a-și face aranjamentele de ordin fiscal și administrativ din Franța.

„În momentul când am pășit în țară îmi dau seama cât de multe emoții. Am lucrat în Franța, în țările de est și este o experiență bună pentru candidatura în această funcție importantă. Cred că pot fi făcute reforme. Frauda, criza nu este un specific moldovenesc. Scopul meu este la final de mandat să am un sistem bancar diferit. Nu vreau să plec peste hotare ca reprezentantul celei mai sărace țări”, a declarat de la tribună Sergiu Cioclea.

Totodată Cioclea a solicitat sprijinul deputaților din mai multor fracțiuni, nu doar cel din majoritatea Parlamentară. „Vreau să încep mandatul cu un credit de încredere”, a punctat Cioclea.

Totuși, acesta va intra în funcția abia în luna aprilie, întrucât acesta a declarat că dorește să-și pună la punct chestiunile din Franța legate de locuință și aranjamentele fiscale.

Pentru candidatura lui Cioclea au votat deputații PL, PD, PLDM, PCRM și cei neafiliați, în total 61 de voturi.

Sergiu Cioclea a fost desemnat în funcție de președintele Parlamentului, Andrian Candu după ce a fost selectat de o comisie specială pentru desemnarea unei candidaturi.

Sursa: agora.md