Să trăim ca-n Europa!

Brexit: Marea Britanie și UE au ajuns la un acord pentru rămânerea în Uniunea Europeană

Brexit: Marea Britanie și UE au ajuns la un acord pentru rămânerea în Uniunea Europeană

20/02/2016
|
0 Comments
|

Marea Britanie și UE au ajuns la un acord pentru a menține în Uniunea Europeană a doua cea mai mare economie a Uniunii. Premierul britanic va cere electoratului să voteze pentru rămânerea în UE.

După negocieri maraton cu cele 27 de state din Uniunea Europeană, premierul britanic David Cameron a declarat că a obținut un “statut special” pentru Marea Britanie, conform Deutsche Welle.

El a spus că se va întoarce în Marea Britanie și a va susține în campanie ca britanicii să voteze “da” pentru ca țara să rămână în UE. Referendumul va avea loc pe 23 iunie.„Există mulți oameni care de ani de zile au fost frustrat cu modul în care Europa funcționează”, a spus Cameron în timpul unei conferințe de presă.

Cameron a menționat că migranții nu vor mai putea veni în Marea Britanie pentru a primi beneficii sociale înainte de a fi avut timp să caute de lucru și nu vor avea acces la acești bani oublici timp de patru ani.

În mod paradoxal, arată Deutsche Welle, el și-a exprimat sprijinul pentru libera circulație a persoanelor și a forței de muncă.

„Acceptam liberă circulație în cadrul UE și beneficiem de acest lucru. Oamenii nu ar trebui să poată să vină și să solicite șomaj. Iar dacă, după șase luni, acestea nu au găsit un loc de muncă acestea ar trebui să se întoarcă în țara au venit”, a spus premierul britanic.

Cancelarul german Angela Merkel, care conduce cea mai mare economie a UE și-a exprimat sprijinul pentru acord, spunând că acesta ar permite Marea Britanie, a doua mare economie a UE să rămână în Uniunea Europeană.

Sursa: euroactiv.ro