Să trăim ca-n Europa!

Bogdan Aurescu cere UE deschidere pentru asistenţa financiară acordată Republicii Moldova

Bogdan Aurescu cere UE deschidere pentru asistenţa financiară acordată Republicii Moldova

05/09/2015
|
0 Comments
|

În cadrul reuniunii informale a miniştrilor de externe din statele membre UE care s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă la Luxemburg, ministrul de Externe de la Bucureşti, Bogdan Aurescu, a cerut deschidere în ceea ce priveşte asistenţa financiară acordată de UE Republicii Moldova, pentru a încurajarea procesului de reformă de la Chişinău, notează Mediafax.

Prezent la reuniune, Bogdan Aurescu a solicitat colegilor europeni deschidere şi flexibilitate în acordarea de asistenţă financiară pentru Republica Moldova şi a informat despre principalele măsuri luate de Bucureşti în această direcţie.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă al MAE, ministrul Aurescu a informat despre vizita recentă a premierului român la Chişinău şi perspectivele dosarului transnistrean.

În condiţiile în care printre temele aflate pe agenda reuniunii au figurat şi evoluţiile din Vecinătatea Estică şi relaţiile UE-Rusia, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat „necesitatea unui angajament cât mai solid”, pe termen mediu şi lung, al UE în regiune, reafirmând importanţa sprijinului european pentru stimularea statelor partenere, în special a celor care doresc o apropiere mai mare de UE, precum R. Moldova, Georgia şi Ucraina.

Conform comunicatului MAE, şeful diplomaţiei române a reiterat dorinţa României de a se implica în revitalizarea Parteneriatului Estic, în contextul procesului de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate.

Sursa: mediafax.ro