Să trăim ca-n Europa!

BERD va susţine mediul de afaceri din R. Moldova în criza provocată de COVID-19

BERD va susţine mediul de afaceri din R. Moldova în criza provocată de COVID-19

27/03/2020
|
0 Comments
|

Portofoliul de proiecte ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru Republica Moldova, precum și oportunitățile de suport pentru companiile moldovenești afectate de criza pandemică, au fost principalele subiecte, discutate vineri de ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean, cu reprezentanții băncii, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, cea mai mare preocupare a instituției este susținerea întreprinderilor pentru a depăși „poate cea mai dificilă perioadă din activitatea lor”, protejarea sănătății fiecărui angajat și menținerea locurilor de muncă.

”Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii lucrează acum la un set de acțiuni pentru a ajuta întreprinderile afectate de situația complicată prin care trecem. Înțelegem că este una fără precedent, de aceea, în regim online, discutăm cu asociațiile de business, colectăm propuneri și căutăm soluțiile de urgență care le-ar ajuta. Am selectat cele mai afectate sectoare, analizăm care ar fi cele mai fezabile măsuri și apelăm la partenerii de dezvoltare pentru suport”, a spus Serghei Railean.

La rândul său, reprezentantul BERD a informat că banca a aprobat recent un ”Pachet de solidaritate”, în valoare de un miliard de euro, destinat companiilor din întreaga lume pentru diminuarea impactului pandemiei de coronavirus, la care poate aplica și Republica Moldova. „Suportul va fi acordat mediului de afaceri direct prin intermediul sistemului bancar național”, conform BERD.

De asemenea, părţile au discutat despre situația actuală privind proiectele de infrastructură strategică în domeniul energetic, în proces de implementare, precum și oportunitățile de extindere a acestora.

Odată cu desemnarea sa în funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean va prelua si funcția de guvernator al Republicii Moldova la BERD.

Sursa: Moldpres