Să trăim ca-n Europa!

Barroso: Fără educaţie şi supremaţia legii Moldova nu va progresa

Barroso: Fără educaţie şi supremaţia legii Moldova nu va progresa

27/05/2016
|
0 Comments
|

Supremația legii, infrastructura și educația. Sunt cel puțin trei realizări importante de care are nevoie Republica Moldova, pentru a înregistra progres economic. O spune fostul președinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, într-un interviu acordat pentru Publika TV. Potrivit oficialului, țara noastră are nevoie de o economie diversificată.

“Fără educaţie, fără un minim de infrastructură, fără supremaţia legii şi respectul faţă de lege nu vom vedea progrese economice”, a spus fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Moldova are nevoie de reforme care să le ofere încredere oamenilor de afaceri să investească. Și se poate dezvolta doar printr-o economie diversificată, mai spune Barroso. Lipsa resurselor naturale nu poate fi o piedică.

“Nu Guvernul este cel care poate să răspundă dacă vom excela într-un domeniu sau în altul. Piaţa şi investitorii vor decide. Este bine să fie dezvoltată, în continuare, agricultura, dar trebuie de lucrat şi asupra altor sectoare moderne. Cred că aşa ar fi înţelept. De exemplu, poate fi dezvoltat turismul sau altceva”, a afirmat fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Jose Manuel Barroso speră că Moldova și Fondul Monetar Internațional vor ajunge la un acord, pentru că, atunci, investitorii internaționali vor avea o mai mare încredere în autoritățile noastre. Este importantă și implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, inclusiv partea ce ține de zona de liber schimb.

“Eu cred în calea europeană a Moldovei. De aceea, mesajul meu pentru populaţia Moldovei, în special pentru tinerii acestei ţări, este să aibă încredere şi să încurajeze efectuarea reformelor, pentru ca acest stat să devină mai modern. În Moldova, să fie o democraţie stabilă şi modernă. Aceasta este cea mai bună modalitate prin care cetăţenii pot beneficia pe deplin de acest proces”, a zis fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Fostul președinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a participat zilele trecute la “Forumul Oamenilor de Afaceri din Moldova”, cel mai important eveniment economic al anului.

Sursa: prime.md