Să trăim ca-n Europa!

Barack Obama: Strategia Rusiei în Siria este o rețetă a dezastrului

Barack Obama: Strategia Rusiei în Siria este o rețetă a dezastrului

03/10/2015
|
0 Comments
|

Presedintele american Barack Obama a declarat vineri ca strategia Rusiei in Siria este o reteta a dezastrului si ca presedintele rus Valdimir Putin ii vede pe toti oponentii lui Assad ca teroristi, noteaza AFP.
In plus, Rusia nu face distinctie intre Statul Islamic si insurgentii islamici mai moderati din Siria, in timpul atacurilor aeriene efectuate ca sprijin pentru regimul presedintelui Bashar al-Assad, anunta AFP.
Obama a mai adaugat ca este posibil sa gaseasca o rezolvare politica cu Moscova, dar doar daca Rusia recunoaste ca presedintele sirian Bashar al-Assad trebuie sa plece.
“Vom mentine contactele (cu Moscova – n.red) dar nu vom tine nicio negociere atata timp cat nu va exista o schimbare a guvernului in Siria”, a declarat presedintele american.
“Problema aici este Assad si violenta pe care o provoaca poporului sirian, iar aceste lucruri trebuie sa se opreasca. Pentru a se intampla acest lucru, suntem gata sa colaboram cu toate partile interesante, dar nu suntem gata sa cooperam cu partea rusa intr-o campanie care incearca sa distruga pe oricine se opune regimului Assad”, a concluzionat Obama.

Sursa: euroactiv.ro